Nieuws

27 juni 2014

Geestelijk leven


Bijeenkomst in Habay-la-Vieille

Op vrijdag 20 juni kwamen in Habay-la-Vieille fraters uit onze Provincie bijeen die in hun communiteit verschillende taken uitoefenen. Pater Gero McLoughlin, een in Edinburgh (Schotland) woonachtige Jezuïet, leidde de workshop. Lees verder »

16 juni 2014

Onderwijs


Conferentie Maristenonderwijs

Van 6 t/m 9 juni vond de Conferentie over Maristenonderwijs plaats die door onze Province West- en Midden-Europa was georganiseerd. De conferentie werd gehouden in Guardamar in Spanje en bracht 70 deelnemers bij elkaar, fraters en leken uit de vijf landen van de Provincie, enkele Paters Maristen en leken die verbonden zijn aan onze scholen of andere Maristenprojecten. Lees verder »

10 juni 2014

Solidariteit


Bezoek aan hulporganisaties in Duitsland

Eind mei bezochten Frater Mario Meuti, de directeur van het FMSI-kantoor in Rome, en mevrouw Angela Petenzi, projectcoördinator, een aantal centra van Duitse hulporganisaties. Frater Heinrich Schamberger begeleidde hen naar Aken in het aartsbisdom Keulen voor de organisaties Misereor, Missio en Päpstliches Missions-werk der Kinder (PMK), en vervolgens naar het kantoor van Adveniat in Essen. Lees verder »

2 juni 2014

Boodschap van de Algemeen Overste


2017: Een nieuw begin

De traditionele boodschap van Frater Emili Turú aan het gehele Instituut bij gelegenheid van de feestdag van de heilige Marcellinus Champagnat op 6 juni, komt dit jaar in de vorm van een kort filmpje. Daarin gaat Frater Emili in op de drie jaar van voorbereiding op het 200-jarig bestaan van het Instituut (2017) en wil hij iedereen motiveren om daaraan deel te nemen. Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login