Nieuws

27 november 2014

Publicaties


Adventskalender 2014

Deze maand vieren we dat het “Verdrag inzake de rechten van het kind” 25 jaar geleden werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In deze context maken we u er graag op attent dat de adventskalender van dit jaar beschikbaar is op deze website, onder “Publicaties”. Lees verder »

24 november 2014

Nederland


Twintig jaar Stichting Moria

Stichting Moria, die zich inzet voor de nazorg ten behoeve van jonge ex-gedetineerden, bestaat twintig jaar. Om de ervaringen die de mensen van Stichting Moria gedurende twintig jaar in de omgang met “bewoners” (deelnemers aan het programma) hebben opgedaan met anderen te delen, vond op 13 november een conferentie plaats op de thuisbasis van Moria in Nijmegen. Het thema hiervan luidde: Leren balanceren tussen ruimte en regels. Lees verder »

18 november 2014

Spiritualiteit en roeping


Provincieworkshop in Freising

In het weekend van Allerheiligen waren Maristen uit onze Provincie in Freising (Beieren) voor een samenzijn in broederlijke sfeer: een workshop over het onderwerp “spiritualiteit en roeping van Maristen”. Onder de kundige leiding van Frater Tony Leon uit Australië en Bernice Reintjens uit Nederland konden we luisteren naar presentaties, reflecteren aan de hand van diverse technieken en bidden. Lees verder »

13 november 2014

Ierland


“Maristenweek” aan het Moyle Park College

Een “Maristenweek” aan het Moyle Park College: iets nieuws en opwindends voor onze hele schoolgemeenschap, en een direct resultaat van de Maristenconferentie van afgelopen juni in Guardamar. Lees verder »

7 november 2014

Duitsland


100 jaar Maristen in Duitsland 1914 – 2014

In een volle kloosterkerk in Furth begon op 11 oktober de plechtige viering ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de fraters in Duitsland. Daarna hieven de aanwezigen in de tuin van de school het glas op de jubilarissen. Aansluitend begon het officiële gedeelte in de aula, met afwisselend toespraken en muzikale uitvoeringen. Een feestelijk Beiers buffet, vergezeld van Beiers bier, sloot de geslaagde jubileumviering af. Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login