23 juli 2015

Voorbereiding jubileum


Start van het Fourvière-jaar

Op 23 juli 2016 vieren we dat twaalf jongemannen, sommigen van hen pas gewijde priesters, anderen nog seminaristen, 200 jaar geleden in de kapel van Fourvière in Lyon de belofte uitspraken de congregatie van de Maristen te gaan stichten. Vandaag, één jaar voor dat jubileum, eindigt het Montagne-jaar in het Instituut en begint het Fourvière-jaar, waarin het centrale onderwerp zal zijn: “De Sociëteit van Maria – broederschap: fraters en leken samen voor de zending”.

Lees verder »

17 juli 2015

Maristen in de wereld


Dublin ontvangt leerlingen en begeleiders uit Provincie Cruz del Sur

Elk jaar verwelkomt het Moyle Park College in Clondalkin honderden fraters en leken uit de hele wereld die komen voor een zomercursus waarmee zij hun kennis van de Engelse taal willen verbeteren. Het is ons een genoegen hier een artikel te presenteren dat op 9 juli in het Spaans verscheen op de website van de Fraters Maristen in de Provincie Cruz del Sur (Argentinië en Uruguay), www.maristas.com.ar

Lees verder »

9 juli 2015

Jubileum


Kerk Maristenkolleg Mindelheim bestaat 65 jaar

De Maristen zijn sinds 1926 in Mindelheim en beschikten van begin af aan over een eigen, vrij grote kapel in het internaats- en schoolgebouw. Al voor de Tweede Wereld-oorlog waren ze bezig met plannen voor de bouw van een kerk op eigen terrein ten behoeve van de school, het internaat, de communiteit en de bevolking in de directe omgeving. Doordat de school in 1937 werd gesloten door de nazi’s, kon de bouw pas na de Tweede Wereldoorlog worden uitgevoerd. Bisschop Joseph Freundorfer wijdde de kerk op 27 juni 1950 aan het Heilig Hart van Jezus, ter herinnering aan het gelijk-namige juvenaat in Arlon.

Lees verder »

2 juli 2015

Provinciebijeenkomst


Bijeenkomst communiteitsvertegenwoordigers

Een twintigtal fraters – communiteitsoversten en -leden met een begeleidende functie, en ieder ander die zich bij dit initiatief vanuit de Provincie wilde aansluiten – nam van 19 t/m 21 juni deel aan een bijeenkomst in Schönstatt, een complex nabij Koblenz.

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login