29 oktober 2015

Solidariteit


Bijeenkomst Europese NGO’s

Van 5 t/m 7 oktober ontmoetten afgevaardigden van Europese non-gouvernementele organisaties (NGO’s) van de Maristen elkaar in het Generalaat in Rome, op uitnodiging van de Maristenstichting voor Internationale Solidariteit (FMSI).
Lees verder »

22 oktober 2015

Maristen in de wereld


Dr. Robert Wicks geeft handreikingen om trauma te voorkomen

Een vooraanstaande Amerikaanse psycholoog die begin september in Libanon een vierdaagse workshop gaf aan Syrische Fraters Maristen en hun vrienden – een groep die bekend is onder de naam “Blauwe Maristen” – heeft een artikel geschreven over die ontmoeting, die hem naar eigen zeggen heeft geïnspireerd. Lees verder »

12 oktober 2015

Provincieworkshop


“Spiritualiteit en mens-zijn”

Voor de Provincieworkshop, die van 2 t/m 4 oktober werd gehouden, kwamen 49 deel­nemers uit Ierland, Schotland, Engeland, België, Nederland en Duitsland naar het vor­mingscentrum Marienland in Vallendar, nabij Koblenz. Provinciaal Overste Brendan Geary leidde de bijeenkomst en begroette de Ma­risten, jong en oud, mannen en vrou­wen, fraters en leken; hij zei dat hij op een interes­sant en vruchtbaar samenzijn hoopte. Lees verder »

1 oktober 2015

Solidariteit


Twee congregaties presenteren documentaire over project voor vluchtelingen in Libanon

De Fraters Maristen en de Broeders van de Christelijke Scholen hebben een korte documentaire over het “Fratelli-project” gepresenteerd, waarin zij uitleggen hoe ze jonge vluchtelingen in Libanon helpen. Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login