28 april 2016

Maristen in Europa


Bijeenkomst commissie “Fraters-Leken” in Freising

Deze Europese commissie hield van vrijdag 1 t/m zondag 3 april een bijeenkomst in het vormingscentrum Kardinal-Döpfner-Haus op de Domberg in Freising. Lees verder »

20 april 2016

Oorsprong van het Instituut


De jaarlijkse reis naar L’Hermitage

In maart dit jaar nam een groep van 24 medewerkers en leraren van projecten en scho­len in meerdere landen van de Provincie deel aan de jaarlijkse reis naar L’Hermitage, georganiseerd door de Provincie. Als Maristen hebben we hier gelegenheid in de voet­stap­pen van onze stichter Marcellinus Champagnat te treden in zijn eigen om­ge­ving in Frankrijk.

Lees verder »

14 april 2016

Marcellinus Champagnat


Workshop over de brieven van Champagnat

Van 23 t/m 26 maart, in de Goede Week van 2016, konden de fraters in de communiteit van Furth tijdens een workshop nader kennismaken met de brieven van Marcellinus Champagnat. Lees verder »

7 april 2016

Provinciaal Kapittel


Samen op weg naar de toekomst

Het 6e Provinciale Kapittel werd van 28 maart tot en met 1 april gehouden in Freising (Duitsland). Het werd bijgewoond door Fraters Maristen en leken uit de hele Provincie, die we als groep ook wel “nieuwe Maristen” zouden kunnen noemen. Er waren ook andere gasten, onder wie Frater Emili Turú, Algemeen Overste, Frater João Carlos do Prado, hoofd van het bureau voor de zending in Rome, Frater Ernesto Sánchez, lid van de Algemene Raad in Rome, en Frater Gabriel Villa-Real Tapias uit de Provincie L’Her­mi­tage. Het was een levendige, energieke en representatieve groep Maristen.

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login