31 augustus 2017

Maristen in de wereld


Een gevoel van thuis… aan de andere kant van de wereld

Een conferentiezaal. Mensen zitten aan tafels, bekijken in stilte enkele afbeeldingen. Eigenlijk een heel gewone conferentiesituatie (overigens ben ik degene met het paarse shirt). MAAR: Alle mensen op de foto zijn leraar of directeur van een van de 53 Ma­ris­tenscholen in Australië. De conferentiezaal bevindt zich in een katholiek centrum in Melbourne. Lees verder »

22 augustus 2017

1817-2017


200-jarig bestaan: Provinciebijeenkomst in L’Hermitage

Zestig fraters en leken uit de Provincie West- en Midden-Europa waren van 11 t/m 14 augustus bij elkaar in L’Hermitage om het 200-jarig bestaan van het Instituut te vieren. Eerder dit jaar gaf Frater Seán Sammon voor fraters in de Provincie een workshop over het Vaticaanse document over de frater in de Kerk. De Provinciebijeenkomst ging over spiritualiteit en zending, met als thema “Een brug naar de toekomst”. Lees verder »

15 augustus 2017

Algemeen Kapittel


Voorbereiding op het Algemeen Kapittel

Op vrijdag 8 september wordt het 22e Algemene Kapittel van de Fraters Maristen ge­opend in Rionegro in Colombia. We verwijzen u graag naar de speciale kapittelpagina die is gemaakt op de website van het Instituut, www.champagnat.org, in de vier offi­ciële talen van het Instituut (Engels, Frans, Portugees, Spaans).

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login