21 september 2017

Maristen in Europa


De Maristen in Siracusa en het immigratiedrama in Europa

In navolging van de uitnodiging van de Algemeen Overste van de Fraters Maristen, Frater Emili Turú, in zijn brief “De dans van de zending”, werden nieuwe internationale communiteiten gevormd met het doel als Maristen van Champagnat een antwoord te geven op de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd 200 jaar na de stich­ting van het Instituut. En zo ontstond het Project Lavalla200>. Als onderdeel daarvan werd in oktober 2016 voor Europa de Maristencommuniteit van Siracusa (Sicilië) ge­opend, die zich hoofdzakelijk richt op kinderen en tieners die zonder begeleiding in Italië arriveren, als vluchteling of immigrant.

Lees verder »

14 september 2017

Algemeen Kapittel


Eerste week van het Algemeen Kapittel

Graag geven we hier een indruk van de eerste dagen van het Algemeen Kapittel, dat op 8 september begon en plaatsvindt in Rionegro in Colombia.

Lees verder »

8 september 2017

Algemeen Kapittel


Interview met de Algemeen Overste, Frater Emili Turú

Het mandaat van Frater Emili Turú als Algemeen Overste van de Fraters Maristen eindigt tijdens het Algemeen Kapittel, dat vandaag begint in Rionegro (bij Medellín in Colombia). Enkele dagen eerder beantwoordde hij op de website van het Instituut, www.champagnat.org, enkele vragen tijdens een interview.

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login