3 augustus 2015

Einde schooljaar


Champagnatfeest op het Maristenkolleg Mindelheim

Met een feestelijke viering eerde de schoolfamilie de heilige Marcellinus Champagnat tijdens het jaarlijkse schoolfeest aan het einde van het schooljaar. Vele ouders en andere belangstellenden waren ingegaan op de uitnodiging om daarbij aanwezig te zijn.

MH_Logo

De aandacht ging dit jaar vooral naar sport zoals die wordt beoefend op het Maristen-kolleg, dat een uitgebreid aanbod heeft met vele mogelijkheden in de vijf gymzalen en op de grote sportvelden. Aan de hand van wedstrijden, demonstraties en dansoptredens kregen de aanwezigen een idee van wat er allemaal wordt gedaan.

MH_Sport   MH_Ausstellung

Er was ook een grote tentoonstelling met twintig posters van twee meter hoog die in woord en beeld de geschiedenis van de Maristen en hun gevoel van de eigen identiteit weergaven. Een Powerpoint-presentatie gaf de bezoekers een indruk van de reis die Frater Michael Schmalzl aan het maken is door de Maristenwereld, en daarmee van de aanwezigheid van de congregatie in 82 landen wereldwijd. Een groep jonge mensen van Cmi Mindelheim deed met de presentatie “vrijwilligerswerk in een Maristenproject” verslag van de ervaringen die zij hadden opgedaan tijdens hun verblijf in Zuid-Afrika, Kenia, Samoa, Argentinië en Mexico.

MH_Cmi   MH_Gang

Een voorstelling met marionetten in het poppentheater, goocheloptredens en ander vermaak leverden enthousiaste reacties op bij de toeschouwers. Voor hapjes en drankjes zorgden verschillende groepen ouders, zodat iedereen zich te goed kon doen op culinair vlak; velen namen graag even pauze voor een lekker kopje koffie met taart of cake: de ouders hadden er 120 meegebracht. Er werd ook een aanzienlijk bedrag ingezameld voor een project van de Maristen.

Het was een gezellige dag, met mensen die plezier hadden en zich fijn voelen in de schoolfamilie.

Fr.H.Sch.

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login