31 oktober 2016

Maristen in Duitsland


De Maristenwereld op bezoek in Mindelheim

De Maristenwereld op bezoek in Mindelheim. Zo zou je het korte bezoek van Frater John Klein (New York, USA) en Frater Paterno Corpus (General Santos, Filipijnen) in oktober kunnen beschrijven. Frater Paterno is directeur van een school met 8000 leer­lingen. Frater John leidt een integratieproject voor illegale Mexicaanse immigranten. Deze beide fraters kwamen naar het Maristenkolleg om in het kader van het gods­dienst­onderwijs te vertellen over hun ervaringen in sociale projecten in hun land.

Zo vertelde Frater Paterno over een oud-leerling die als zwerfkind werd opgenomen door de Maristen en bij hen naar school ging. Na jaren kwam hij met zijn vrouw, kin­de­ren en in een eigen auto terug om de fraters te laten zien dat hun inzet de moeite waard was geweest en om zijn dankbaarheid uit te spreken. Frater John vertelde over een Mexicaanse vrouw die dankzij het integratieproject voor het eerst vrijheid kon ervaren in de Verenigde Staten. Ze was nu niet meer aan huis gebonden als illegale immigrant en kon voor de eerste keer, na jaren van angst voor uitzetting, vrouwen van haar eigen leeftijd ontmoeten.

  mindelheimpaternocorpus    mindelheimjohnklein

Het CMI-programma van de Maristen in Duitsland biedt op beide plaatsen, op de Fili­pij­nen en in New York – naast vele andere plekken verspreid over de wereld – de mo­ge­lijk­heid voor leerlingen van het Maristenkolleg om na hun eindexamen een jaar vrij­willigerswerk te doen in het buitenland. Frater Michael Schmalzl, die ook aanwezig was bij de voordracht, gaf in dit verband een korte uitleg van dat programma (Duitsland: www.cmi-maristen.org; internationaal: www.champagnat.org/400.php?a=21).

Bron: www.maristenkolleg.de

mindelheimgroep

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login