17 juli 2015

Maristen in de wereld


Dublin ontvangt leerlingen en begeleiders uit Provincie Cruz del Sur

Elk jaar verwelkomt het Moyle Park College in Clondalkin honderden fraters en leken uit de hele wereld die komen voor een zomercursus waarmee zij hun kennis van de Engelse taal willen verbeteren. Het is ons een genoegen hier een artikel te presenteren dat op 9 juli in het Spaans verscheen op de website van de Fraters Maristen in de Provincie Cruz del Sur (Argentinië en Uruguay), www.maristas.com.ar

SummerSchool1

“Het Moyle Park College, een Maristenschool in Dublin (Ierland), verandert tijdens de zomerperiode (juni-juli) in een talenschool voor buitenlandse studenten die hun kennis van het Engels willen verbeteren. Dit jaar nemen meer dan 100 leerlingen en opvoeders uit verschillende projecten in de Provincie Cruz del Sur deel aan dit uitwisselingspro-gramma. Ze verblijven bij Ierse gezinnen, die de bezoekers gastvrij onthalen.

Dit betekent dat de deelnemers geheel worden ondergedompeld in de Ierse cultuur en steeds in het Engels communiceren. We hebben al delegaties uit Spanje, Italië en Brazilië ontmoet. Uit Argentinië zijn er leerlingen gekomen uit Buenos Aires, Rosario en Mendoza; uit Uruguay twee groepen van de scholen in Montevideo.

De jongeren krijgen elke ochtend Engelse les en kunnen zich ’s middags vermaken met allerlei sportactiviteiten en ontspannende bezigheden. Er is ook een gevarieerd aanbod op het vlak van kunst, muziek en dans. Alles bij elkaar zijn er zo’n 500 leerlingen uit verschillende landen die kunnen profiteren van het dagelijkse programma in deze Maristenomgeving.

Onder de volwassen begeleiders van de groepen is er een goede sfeer van broederlijk samenzijn en ontmoeting.

We delen hier enkele foto’s van deze mooie ervaring met u.”

SummerSchool2

LogoCruzdelSur   SummerSchool4

Logo Cruz del Sur

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login