23 juni 2016

Brief Algemeen Overste


“Fourvière: de revolutie van de tederheid”

Algemeen Overste Frater Emili Turú heeft een brief gericht aan de Maristen van Cham­pag­nat gepubliceerd. Hij schrijft de brief in het kader van het Fourvière-jaar, dat op 23 juli eindigt met de feestelijkheden waarmee de belofte wordt herdacht die de eerste Maristen 200 jaar geleden in Fourvière deden.

Logo_FourvierejaarDe brief “is een poging om door te gaan met ons streven de Kerk te vernieuwen. Daarom willen we, vanuit het oogpunt van gemeenschap, iedereen die gedoopt is tot actieve deelname aan­zetten.”

De brief kan hier worden gedownload in het Engels en Frans. Er wordt gewerkt aan een Nederlandse vertaling. Gedrukte ex­emplaren in alle vier de talen van de Provincie worden ver­spreid zodra ze voorhanden zijn.

Toen Frater Emili in zijn brief “Een tent als het hart van de toekomst” (2014) aan­kon­dig­de dat we ons drie jaar lang zouden gaan voorbereiden op het 200-jarig bestaan van het Maristeninstituut, gaf hij ook aan dat hij voor elk van die drie jaar een brief zou schrijven.

De nieuwe brief volgt op die van vorig jaar, getiteld “De dans van de zending”. Deze ging in op de Maristenzending, het thema van het Montagne-jaar.

Bron: www.champagnat.org (13 juni)

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login