9 juni 2016

Provinciebijeenkomst


Guardamar, 3-6 juni 2016

“Journeying the Marist way” – Als Maristen onderweg, dat was het thema voor de tweede Provinciebijeenkomst over Maristenonderwijs. Een vijftigtal Maristen, fraters en leken, uit de vijf landen van onze Provincie ontmoette elkaar van 3 t/m 6 juni in Guardamar.

SONY DSC

GuardamarLogo

De bijeenkomst had tot doel voort te borduren op de eerste bijeenkomst, die in juni 2014 op dezelfde plek had plaatsgevonden, maar deze keer met het accent op de identiteit, als Maristen, van personen die actief zijn in de scholen en projecten van de Provincie.

Na een terugblik op wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd op het vlak van de Ma­ris­ten­zending, gepresenteerd door Aisling Demaison, luisterden we naar twee leken en twee fraters die vertelden over hun persoonlijke geschiedenis met de Maristen. De uit­wisseling die daarop volgde, was voor iedereen een mogelijkheid om de eigen positie te bepalen en typische Maristenkenmerken te belichten: leven naar het Evangelie op de wijze van Maria, eenvoud, familiezin, persoonlijke en gezamenlijke betrokkenheid, na­bij­heid en aandachtig aanwezig zijn bij jongeren, in de geest van Marcellinus Cham­pag­nat en de eerste fraters.

Enkele workshops vormden een gelegenheid om aspecten van de Maristenzending in het hier en nu te verdiepen. Momenten van overweging en van gezelligheid zorgden voor een goede balans tijdens de bijeenkomst.

Ten slotte werd er naar plannen voor de toekomst gekeken, in het bijzonder be­tref­fen­de het vieren van het 200-jarig bestaan van het Instituut op onze scholen met leraren en leerlingen en in de verschillende projecten van de Provincie. Er werd vastgesteld dat het Maristennetwerk en de identiteit als Marist waren versterkt en alle deelnemers enthousiast hadden gestemd.

Frater Robert Thunus

Guardamar2

Guardamar3

Guardamar4

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login