12 maart 2015

Duitsland


Maristenkolleg Mindelheim: bijeenkomst met Maristenthema

De weken voor Pasen bieden allerlei mogelijkheden om ons op het grote feest voor te bereiden. Elk jaar worden de leerlingen van de school uitgenodigd om te gaan biechten. Meerdere priesters zijn dan twee dagen lang beschikbaar voor de hele school. Ook worden al vele jaren wekelijkse bijeenkomsten aangeboden op de vrijdagen bij de vroege viering in de kerk op het terrein.

Een bijeenkomst met Maristenthema vond plaats om met collega`s en fraters gedachten uit te wisselen over mogelijkheden om de identiteit van de school als Maristenschool te versterken. Nuttig daarbij waren berichten over internationale bijeenkomsten van collega`s zoals die in Nairobi, met deelnemers uit de hele wereld, en die in Guardamar, op Europees niveau. Een oud-leerling van de school vertelde over de vele ervaringen die ze had opgedaan als vrijwilligster in Pailin in Cambodja.

Een medewerkster van Cmi vertelde over de goede ontwikkeling daarvan. Cmi is een organisatie van de Maristen die leerlingen na hun eindexamen helpt een werkplek als vrijwilliger te vinden bij projecten van de Maristen in verschillende landen. Het is een mooie kans voor jongeren om kennis te maken met de wereldwijde connecties van de Maristen en om zich een aantal maanden in te zetten in een van de projecten. Cmi-Duitsland heeft een eigen website: www.cmi-maristen.org. Voor andere landen is er een link naar de pagina van Cmi op de website van het Instituut: http://www.champagnat.org/000.php?p=293.

Frater Michael Schmalzl is bezig met een sabbatical en bericht via een blog over zijn belevenissen bij de Maristen in de Verenigde Staten, Mexico en Colombia. Tijdens de vorige bijeenkomst was er via Skype direct contact met hem. Zijn reis brengt hem ook naar andere centra in de Maristenwereld, waar hij onderzoekt wat er mogelijk is voor jonge vrijwilligers uit Duitsland.

Tijdens de bijeenkomst werd ook gesproken over de voorbereidingen voor het 200-jarig bestaan van het Instituut in 2017.

Deze bijeenkomst bood een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het internationale karakter van het Instituut en de saamhorigheid van fraters en leken en daar een positieve impuls aan te geven.

Frater Heinrich Schamberger

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login