13 november 2014

Ierland


“Maristenweek” aan het Moyle Park College

Een “Maristenweek” aan het Moyle Park College: iets nieuws en opwindends voor onze hele schoolgemeenschap, en een direct resultaat van de Maristenconferentie van afgelopen juni in Guardamar.

De conferentie zette elke deelnemer aan het denken: denk er eens over na waar de Maristenschool in de eerste decennia van de nieuwe eeuw volgens jou voor zou moeten staan? En, net zo belangrijk: hoe kunnen we de Maristentraditie, het fundament van onze school, nieuw leven inblazen?

Tegen het einde van de conferentie, na talloze brainstormsessies in verschillende groepen samengesteld uit de deelnemers van de vele scholen, gingen we met de groep van onze eigen school om de tafel om te bespreken wat voor onze leraren en leerlingen aan het Moyle Park College het beste zou kunnen werken. Niet op de laatste plaats dankzij de vele ideeën die tijdens de conferentie werden geopperd, waren we het er al snel over eens een “Maristenweek” te organiseren die zou eindigen met een viering op school en een gezamenlijke maaltijd voor leerlingen en personeel.

Eind augustus, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar, kwamen we bijeen om de plannen in detail uit te werken. Elke vakgroep zou met de leerlingen een collage gaan maken over een aspect van het Maristenverhaal en gerelateerde Maristenwaarden. De collages zouden dan tijdens onze Maristenweek, die op 13 oktober begon, overal in de school worden opgehangen.

De Maristenweek was een groot succes. Hoewel de directe uitwerking van veel van ons werk in het onderwijs zich lastig laat meten, twijfel ik er niet aan dat het ons heeft geholpen onze identiteit als katholieke school, stevig geworteld in de Maristentra-ditie, te vernieuwen en te bevestigen.

Mijn dank aan iedereen die ideeën heeft aangedragen in Guardamar.

Maurice Hartigan

Directeur Moyle Park College

Clondalkin, Dublin

  

  

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login