20 februari 2014

Samen rond dezelfde tafel


Nieuwe CD met Maristenliederen

De afgelopen maanden hebben fraters uit Arlon en Habay samen met Theo Mertens, zanger-componist, gewerkt aan een nieuw Maristen-lied. Daaruit vloeide een nieuwe CD voort, die de titel “AUTOUR DE LAMÊME TABLE” – samen rond dezelfde tafel – heeft gekregen.

Naar aanleiding van het naderende 200-jarig bestaan van het Instituut van de Fraters Maristen, dat in 2017 zal worden gevierd, ontstond het idee om een muzikale weergave te maken van het leven, de spiritualiteit en zending die fraters en leken overal ter wereld met elkaar delen.

Het lied “Samen rond dezelfde tafel” is geïnspireerd op het document met dezelfde titel, waarin leken-Maristen verwoorden welke zin zij aan hun leven geven in navolging van de heilige Marcellinus Champagnat.

Meteen erna kwam ook het idee om één verzamel-CD te maken met alle Maristen-liederen die zijn gecomponeerd en gezongen door Theo Mertens, een welbekende Belgische artiest.

Vanuit de oproep om broeders en zusters te zijn, apostelen voor de jeugd van onze tijd, hebben wij dit project samen kunnen realiseren, in verbondenheid met elkaar. Zo getuigen we van het Mariale gezicht van de Kerk.

Mogen deze liederen u inspireren en bemoedigen op uw weg.

 

Op de CD staan 13 liederen en 7 orkestversies. Hij is verkrijgbaar voor €12 (+ verzend-kosten). Ook verkrijgbaar is een boekje in A4-formaat, ofwel in gedrukte vorm (prijs: €3 + verzendkosten) ofwel als PDF-document, gratis te downloaden onder “Publicaties” op deze website.

Bestellingen zijn te plaatsen bij de “Fraternité Champagnat” in Habay: contact@lebua.be

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login