17 april 2014

Mindelheim


Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Erwin Neher bezoekt het Maristenkolleg

Professor Dr. Erwin Neher is een oud-leerling van het Maristenkolleg en deed daar in 1963 eindexamen. Hij studeerde natuurkunde aan de Technische Universiteit van München en ontving in 1991 de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde. Hij is sinds 1983 de directeur van het Max Planck Institut in Göttingen.

Omdat het 50 jaar geleden was dat hij in Mindelheim eindexamen deed, bezocht hij zijn vroegere school en hield voor enkele honderden aanwezigen – leerlingen, leraren en prominenten – een referaat over het werken van de hersenen.

Door zijn binding met de school en contacten met zijn schoolkameraden van vroeger wist hij opnieuw de weg naar Mindelheim te vinden.

    

In de gebedsruimte van de communiteit hangt sinds het begin van de vastentijd het prachtige hongerdoek van Nicolaas van Flüe, wat helpt om ons communiteitsgebed tijdens de veertigdagen- en passietijd steeds meer op Pasen te richten.

Om in de juiste stemming te komen voor de Goede Week, gaf het lerarenkoor van het Maristenkolleg in de schoolkapel een concert, de Via crucis van Franz Liszt. Een van de leraren, dhr Hubertus Stelzer, praatte de verschillende stukken aan elkaar en gaf er een hedendaags tintje aan. Het creëerde een goede sfeer voor Pasen.

We wensen iedereen een gezegend paasfeest.

Frater Heinrich Schamberger

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login