18 november 2014

Spiritualiteit en roeping


Provincieworkshop in Freising

In het weekend van Allerheiligen waren Maristen uit onze Provincie in Freising (Beieren) voor een samenzijn in broederlijke sfeer: een workshop over het onderwerp “spiritualiteit en roeping van Maristen”. Onder de kundige leiding van Frater Tony Leon uit Australië en Bernice Reintjens uit Nederland konden we luisteren naar presentaties, reflecteren aan de hand van diverse technieken en bidden.

We werden uitgenodigd een traject te volgen waarin de aandacht ging naar het belang van zelfkennis voor het evangeliseren.

Een eerste vraag werd ons voorgelegd: “Wie ben ik?” Niet wat anderen van mij vinden, maar wat ik van mijzelf vind. Hoe kan ik mijzelf ontdekken en mijn roeping ontdekken, al dan niet door een communiteit, dat wil zeggen door een relatie met anderen? Daar hebben we een sleutelwoord, dat gedurende ons samenzijn steeds terugkwam; het was zonder twijfel de rode draad van het weekend.

Na een korte contemplatie-oefening over Maria gingen we haar bekijken in haar relatie met haar nicht, met haar Zoon, met Jozef. Zo konden we een beeld krijgen van haar gezicht. We richtten onze aandacht op twee aspecten, vreugde en verdriet, de geboorte van Jezus en Zijn dood. Zo is zij de afspiegeling van het gezicht van de Kerk, die vreugde maar ook verdriet kent. En zo kwamen we bij de boodschap die wij te verkondigen hebben, niet met woorden maar met ons leven: “Onze taak is niet het opdringen van het Evangelie, maar het leven ervan.”

Frater Maurice Godenir

  

 

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login