26 maart 2015

Wortels van de Maristen


Leraren maken reis naar L`Hermitage

Het was een genoegen om van 13 t/m 16 maart mee te gaan op een reis met leraren uit verschillende delen van de Provincie. Er waren acht leraren uit Duitsland, acht uit Ierland, twee uit Schotland en, eveneens uit Ierland, Frater John Hyland en ikzelf. Lees verder »

19 maart 2015

België


Maristendagen in Moeskroen

Al vijf jaar lang ontmoeten fraters uit Habay-Arlon leerlingen uit het vijfde leerjaar van onze voormalige middelbare school in Moeskroen, het “Institut des Frères Maristes”, tijdens hun jaarlijkse retraite. Lees verder »

12 maart 2015

Duitsland


Maristenkolleg Mindelheim: bijeenkomst met Maristenthema

De weken voor Pasen bieden allerlei mogelijkheden om ons op het grote feest voor te bereiden. Elk jaar worden de leerlingen van de school uitgenodigd om te gaan biechten. Meerdere priesters zijn dan twee dagen lang beschikbaar voor de hele school. Ook worden al vele jaren wekelijkse bijeenkomsten aangeboden op de vrijdagen bij de vroege viering in de kerk op het terrein. Lees verder »

2 maart 2015

Internationale communiteit


Afscheid van de communiteit in Dessau

Op zondag 22 februari kwamen vele mensen uit de parochie Petrus en Paulus in Dessau bijeen voor de afscheidsmis voor de fraters. Bisschop Feige ging voor tijdens de mis en werd daarbij geassisteerd door pastoor Nachtwei en Pater Heinrich Haskamp van de Paters Maristen, die sinds 1992 werkzaam zijn in Dessau. Ook Pater Georg Galke S.M. was aanwezig. Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login