26 mei 2016

Oorsprong van het Instituut


26 Belgen en 9 Nederlanders op pelgrimstocht naar L’Hermitage

In de week van Hemelvaart maakten twee groepen fraters en leken uit onze Provincie een reis naar L’Hermitage; de ene uit België, de andere uit Nederland.

Lees verder »

19 mei 2016

Onderwijs


Start programma “Marist Student Leadership”

Onlangs ging dit programma van start op Ierse Maristenscholen als initiatief van en voor het Maristenonderwijs in West- en Midden-Europa. Het is een stimulerend nieuw programma dat leerlingen ertoe aanzet hun leidinggevende kwaliteiten te ontplooien en zo medeleerlingen te steunen en de hele gemeenschap van dienst te zijn. Lees verder »

16 mei 2016

Maristenfamilie


Pinksterbijeenkomst Cham: “Barmhartigheid – wat is dat?”

Twee weken voor het pinksterfeest werd op de Maristen-Realschule in Cham de pink­ster­bijeenkomst 2016 gehouden, waaraan leerlingen, oud-leerlingen van de vereniging Freunde der Maristen-Realschule Cham (FMC), fraters en bekenden deelnamen. De bijeenkomst was wederom voorbereid door een enthousiaste groep van de FMC, met medewerking van godsdienstleraar Johann Staudner.

Lees verder »

9 mei 2016

Maristen in Europa


Bijeenkomst Europees roepingenteam

Op 19 en 20 april hield de Europese Maristencommissie voor jongerenpastoraat en roepingen een bijeenkomst in Barcelona. Frater Tony Leon van het bureau “Brothers Today” in Rome was er ook bij aanwezig.

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login