23 juni 2016

Brief Algemeen Overste


“Fourvière: de revolutie van de tederheid”

Algemeen Overste Frater Emili Turú heeft een brief gericht aan de Maristen van Cham­pag­nat gepubliceerd. Hij schrijft de brief in het kader van het Fourvière-jaar, dat op 23 juli eindigt met de feestelijkheden waarmee de belofte wordt herdacht die de eerste Maristen 200 jaar geleden in Fourvière deden.

Lees verder »

9 juni 2016

Provinciebijeenkomst


Guardamar, 3-6 juni 2016

“Journeying the Marist way” – Als Maristen onderweg, dat was het thema voor de tweede Provinciebijeenkomst over Maristenonderwijs. Een vijftigtal Maristen, fraters en leken, uit de vijf landen van onze Provincie ontmoette elkaar van 3 t/m 6 juni in Guardamar.

Lees verder »

7 juni 2016

Maristen in Europa


Vergadering CEM in Lissabon

Van 23 t/m 25 mei waren de leden van de CEM (Europese Maristenconferentie) bijeen in Lissabon (Portugal), in het retraitehuis van de Dehonianen of ook Priesters van het Heilig Hart van Jezus.

Lees verder »

2 juni 2016

Barmhartigheid


Boodschap voor de feestdag van de heilige Marcellinus Champagnat

Dit jaar draait de boodschap van de Algemeen Overste voor de feestdag van de heilige Marcellinus Champagnat, op 6 juni, om het Fourvière-Jaar en het Jubeljaar van de Barmhartigheid. “Champagnat en zijn jonge vrienden van het seminarie droomden van een Kerk met het gezicht van Maria, dat wil zeggen, met een hart dat ten diepste barm­hartig is,” onderstreept Frater Emili Turú. “Ze droomden van een christelijke ge­meen­schap die zou leven en werken vanuit barmhartigheid.”

Lees verder »

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login