7 februari 2017

1817-2017


200-jarig bestaan: Genval en Habay vieren Maristenjubileum

Een flinke groep mensen kwam op 2 januari ’s middags bijeen in Genval. De kans om een 200-jarig jubileum te vieren doet zich niet vaak voor, zeker niet als het om een familieaangelegenheid gaat. Dat vroeg om een groter samenzijn. En dat is wat Marist zijn is: mensen die bij elkaar komen om samen feest te vieren en met elkaar te delen.

   

En zo voegden alle fraters uit Kessel-Lo en een aantal fraters uit Brussel, Malmedy en Oostakker zich bij de communiteit van Genval. Ook waren er de drie priesters die de communiteit ter beschikking staan om voor te gaan tijdens de Eucharistie. Iedereen was gekomen voor een middag van luisteren, bidden en gezellig samen zijn in broe­der­lijke sfeer.

Op het programma stond een PowerPoint-presentatie over de eerste groei van het In­sti­tuut in 1817 en hoe we die vandaag kunnen terugzien in ons dagelijks leven. Daarna werd het filmpje van Frater Emili Turú, Algemeen Overste, getoond. Een viering in de kapel was een gelegenheid om dank te zeggen door de namen van de aanwezigen in het hart van de Goede Moeder te leggen. Aansluitend was er voor iedereen iets te eten: een jubileumtaart versierd met het logo van het 200-jarig bestaan.

Bij vertrek was iedereen blij op de voorste rij te hebben kunnen zitten bij de start van de derde eeuw van ons Instituut, ondanks dat het voor sommigen moeilijk is te reizen en de wegen slecht begaanbaar waren.

Frater Roberto Di Troia

   

Frater Robert Lemaire heeft een verslag gestuurd van de viering die op 2 januari in zijn communiteit in Habay-la-Vieille plaatsvond. Het verslag kan hier worden ge­down­load (in het Frans).

Alle rechten voorbehouden © Maristen | Webdesign by: WEN Kunst Webdesign | Login